Bh. nogometaš zbog kartona ne može igrati

Bjelica poveo Hajrovića u Plzen zbog atmosfere

Nogometaši Dinama u četvrtak u Plzenu igraju prvu utakmicu 16-ine finala Evropske lige. Plavi će protiv Viktorije nastojati ostvariti pozitivan rezultat kako bi potom u Maksimiru, sedmicu dana kasnije, lakše izborili prolaz dalje.

Otežavajuću okolnost za Dinamo predstavljat će neigranje Gavranovića, Šunjića, Kadziora, Muse, Moharramija, a Bjelici na raspolaganju neće biti ni naš Izet Hajrović, no svejedno putovat će u Plzen. Tu odluku Dinamov trener je donio smatrajući da je bh. nogometaš jako bitan za atmosferu u svlačionici.

"Hajrović je jedan od glavnih likova kad je pitanju stvaranje pozitivne atmosfere, dobro ga je imati u rosteru pa makar utakmicu gledao s tribina", pišu mediji u Hrvatskoj.

Modri u četvrtak ujedno završavaju 49 godina dugo čekanje za proljeće u Evropi. Sudeći prema pisanju hrvatskih medija, Dinamo će u Plzenu bodriti veći broj navijača od onog broja koji ima svoju ulaznicu na gostujućoj tribini (600).

Utakmica je na rasporedu u četvrtak u 21.00 sati na Doosan Areni u Plzenu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.