Damir Sadiković je protekle polusezone bio standardan član prvog tima Mladosti. Igrao je odlično, te je nastupio u 15 utakmica uz upisane dvije asistencije

Pojačanje na Grbavici

Damir Sadiković postigao dogovor sa Mušijom i Osimom

Midhat Šljivak

Damir Sadiković postaće novi član FK Željezničar.

Vezni fudbaler je danas dogovorio raskid saradnje sa predsjednikom FK Mladost Doboj Kakanj Mensurom Mušijom i sada je slobodan igrač.

To će biti do sutra kada će staviti potpis na ugovor sa Željezničarom sa kojim je već dogovorio saradnju.

"Postigao sam dogovor sa Mladosti i sada sam slobodan igrač. Preostalo je još da dogovor sa Željom stavim na papir. To bi sve trebalo da se završi već sutra", rekao je Sadiković za SportSport.ba.

Ovaj 23-godišnji veznjak ne krije radost što se vraća u tim gdje je proveo većinu karijere.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Drago mi je što sam opet u FK Željezničar. Skupila se ponovo "stara raja". Sa većinom sam bio u stalnom kontaktu i neće biti nikakvih problema oko adaptacije i upoznavanja. Nadam se da ću opravdati povjerenje Amara Osima i da ću pomoći Željezničaru u zacrtanim ciljevima", rekao je Sadiković.

Damir Sadiković je član Mladosti postao u januaru 2018. godine. Ranije je igrao za omladinske kategorije Plavih sa Grbavice, kao i za prvi tim. Jedan dio karijere je proveo u Sloveniji, gdje je igrao za Krško.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.