Iako je Dinamo igrao sjajno u ovom meču i vodio 1:0, ipak se na kraju morao pomiriti sa minimalnim porazom.

Iskren nakon meča

Trener Dinama: Svjetski smo prvaci u podcjenjivanju protivnika, to je bolest

Trener Dinamo Zagreba Nenad Bjelica nije bio pretjerano nezadovoljan nakon sinoćnjeg poraza njegovog tima od Viktorije Plzen (2:1) u prvom susretu šesnaestine finala Evropa lige.

Bjelica je između ostalog poručio da ovaj rezultat daje nadu njegovom timu da nakon revanša na Maksimiru prođe u narednu fazu takmičenja.

"Mi smo bolje igrali u prvom, a Viktoria u drugom poluvremenu, iako smo mi dobro otvorili nastavak. Onda smo imali fazu u kojoj smo izgubili kontrolu i iz naše kontre, oni su iz rekontre dali gol i nakon toga više nismo uspjeli previše napraviti. Mislim da je rezultat realan, ali nam daje nadu da ćemo u uzvratu pred našim navijačima proći", rekao je Bjelica.

Također, on je poručio da je veliki problem što se u Hrvatskoj ekipe poput Viktorije Plzen podcjenjuju.

"Mi smo svjetski prvaci u podcjenjivanju protivnika i to je velika bolest. Viktoria je ekipa koja je u zadnjih osam godina pet puta prezimila u Europi. Veliki je problem što se u Hrvatskoj ovakve ekipe podcjenjuju i ja se protiv toga moram boriti", poručio je on.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.