Foto: FK Sloboda

Kako vam se sviđaju?

Sloboda obilježava jubilej, na proljeće u 'posebnim' dresovima

Proljetni dio sezone u bh. šampionatu Sloboda iz Tuzle otvorit će utakmicom na Bilinom polju protiv Čelika.

Nalićevi izabranici će utakmicu u Zenici igrati u novoj sportskoj opremi, posebno dizajniranim dresovima kojima klub iz Rudarske 2 zvanično počinje obilježavanje velikog jubileja, sto godina postojanja. Nove retro dresove i ostalu sportsku opremu Slobode izradio je NAAI, a na sutrašnjoj utakmici u Zenici, navijači i simpatizeri kluba imat će priliku vidjeti kako izgleda gostujuća garnitura dresova.

Dizajn dresova potpisuje Jasmin Duvnjaković, koji je unazad nekoliko godina najzaslužniji za prepoznatljiv vizuelni identitet crveno-crnih. Novi dres Slobode krasi mnogo detalja, a posebno se ističe novi grb kao i slogan, 100 godina odani ideji.

U narednim danima planirana je premijerna prezentacija ostale sportske opreme FK Sloboda Tuzla, a kako izgledaju novi dresovi, možete pogledati u galeriji.

Podsjećanja radi, prvi dio sezone Sloboda je okončala na petoj poziciji sa 28 osvojenih bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.