Arslan je u Turskoj vodio mnoge klubove, a bio je i selektor mlade reprezentacije ove zemlje

Cihat Arslan najbliži klupi Zeničana

NK Čelik danas imenuje novog šefa struke · Saznajemo

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika u subotu su na Bilinom polju na otvaranju drugog dijela sezone u Premijer ligi savladali tim tuzlanske Slobode.

Zeničani su odigrali jedan dobar meč i na kraju sasvim zasluženo osvojili tri boda. Samo par sati nakon utakmice, šok na Bilinom polju, šef struke Adnan Örnek otišao je s klupe NK Čelik, nakon što je obavio razgovore s rukovodstvom kluba. Očito je kulminiralo nezadovoljstvo ovog trenera, nakon što po njemu klub nije odradio dobar prelazni rok, a i mnoge druge stvari unutar kluba.

Örnek će se danas na treningu pozdraviti s igračima i zaželjeti im sreću u nastavku Premijer lige, te će se zaputiti u Tursku, gdje će čekati dalji trenerski angažman. Kako smo prvi već i pisali, trojica trenera u igri su za klupu NK Čelik.

Cihat Arslan, Dino Đurbuzović i Boris Pavić su treneri s kojima su se obavili razgovori, a izvjesno je da će nasljednik Adnana Örneka biti Cihat Arslan.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Arslan je 49-godišnji trener koji je vodio mnoge klubove iz Turske najjače divizije, a bio je i selektor mlade reprezentacije ove države. Njemu će zadatak biti da NK Čelik ostavi u Premijer ligi, jer je to i jedini cilj u nastavku prvenstva.

Ovaj trener bi svoj debi trebao imati u narednom kolu, kada na Tušnju, ekipa Čelika gostuje kod Tuzla Citiya.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.