Francuz na meti Bavaraca

Bayern svi silama želi zvijezdu Atletico Madrida: "Samo kažite koliko želite novca"

Endin Čaušević

Bayern iz Minhena već lagano razmišlja o novoj sezoni jer čelnici ovog kluba uveliko traže pojačanja koja će pokušati dovesti u ljetnom prelaznom roku.

Sportski direktor ovog tima Hasan Salihamidžić ima na listi nekoliko potencijalnih pojačanja, a glavne želje su Callum Hudson-Odoi i Marco Asensio, no također i dobro pojačanje u odbrani. Bavarci na toj listi imaju nekoliko igrača, no izdvaja se defanzivac Atletico Madrida, Lucas Hernandez.

Čak je i predsjednik Bayerna, Uli Hoeness, priznao da prate partije reprezentativca Francuske i da su odlučni da ga dovedu na ljeto. U Bayernu pokušavaju saznati da li ovaj defanzivac ima otkupnu klauzulu jer su bez obzira na visinu iste spremni da je aktiviraju na ljeto.

"Sigurno ćemo uraditi nešto da dovedemo pojačanje u odbrani. Lucas je interesantan i ako ima otkupnu klauzulu sigurno smo spremni da je platimo. Imali smo neke uštede i spremni čekamo ljeto. Salihamidžić sve to drži pod kontrolom", izjavio je Hoeness.

Lucas je i u januaru bio na meti Bayerna, ali tada Atletico uopšte nije htio da pregovara. Navodno, on ima otkupnu klauzulu u svom ugovoru, ali onda na snagu stupa tek na kraju sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.