Nova tri boda Bordo tima

Emir Halilović režirao pobjedu FK Sarajevo, Ahmetović zabio za trijumf

Midhat Šljivak, foto: T. Hebib

Sarajevo je u 21. kolu Premijer lige BiH dočekalo Krupu i na kraju je uz dosta muke slavilo pobjedu od 2:1.

Sarajevo je odlično ušlo u meč i već u četvrtoj minuti su poveli sa 1:0. Nakon dobre akcije po desnoj strani pogodio je Emir Halilović za prednost domaćeg tima.

Bordo tim je kontrolisao igru, napadali su konstantno, a u 26. minuti su propustili veliku šansu da zabiju i drugi gol. Handžić šutira glavom sa četiri metra, Marković čudesno brani.

U jeku napada Sarajeva stigao je hladan tuš. Odličnu akciju je odigrala Krupa, a na kraju Nikodijević matira Kovačevića za rezultat prvog poluvremena od 1:1.

Tim Husrefa Musemića je krenuo žestoko u nastavak meča. Od 46. minute je šansu dobio Mersudin Ahmetović i bačene su sve karte u napad.

Lazić je prvi zaprijetio golu gostiju. Marković je sjajno odbranio, a u 50. minuti viđena je velika šansa za domaće. Stanojević se našao sam na sedam metara od gola, ali loptu šalje preko gola.

Potom su šansu za igru dobili Tatar i Rahmanović i bilo je jasno da Bordo tim kreće po pobjedu. Napadi su se isplatili u 73. minuti. Halilović je ubacio, a Ahmetović pogodio za 2:1.

Do kraja meča domaći tim je uspio da iskontroliše utakmicu. Bilo je još nekih pokušaja prema golu Krupe, ali je ostalo 2:1 i Sarajevo je došlo do velika tri boda.

Premijer liga BiH, 21. kolo:

Sarajevo - Krupa 2:1 (Halilović 4', Ahmetović 73' / Nikodijević 36')

Sarajevo: Kovačević, Šabanović, Stanojević, Lazić, Hebibović, Velkoski, Kapić, Crepulja, Halilović, Handžić, Dupovac.

Krupa: Marković, Redžić, Makitan, Dujaković, Palić, Nikodijević, Nikolić, Milanović, Maksimović, Miketek, Delić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.