Premijer liga BiH, 23. kolo

FK Radnik pregazio FK Mladost u Doboj Kaknju

Midhat Šljivak

Radnik je 23. kolu Premijer lige BiH pregazio Mladost u Doboj Kaknju rezultatom 0:3.

Fantastičan meč je odigrao tim Mladena Žižovića i na kraju je zasluženo upisao tri boda.

Radnik je do vodstva stigao u 17. minuti. Welbeck je igrao rukom u kaznenom prostoru, sudija je pokazao na bijelu tačku, a precizan izvođač je Velibor Đurić za prednost od 0:1.

Samo dvije minute kasnije ključni trenutak utakmice. Kenan Horić dobija crveni karton i domaći tim ostaje sa igračem manje.

To su gosti iz Bijeljine maksimalno iskoristili. Do kraja prvog poluvremena su postigli dva gola, a u 38. i 39. minuti pogotke na majstorski način postiže Irfan Hadžić.

Prvo je napadač Radnika u 38. minuti sjajno iskoristio centaršut Slaviše Radovića za 0:2, a već u narednoj akciji solo akcijom pogađa za 0:3.

Nastavak utakmice nije ponudio previše. Radnik je mirno čuvao prednost, zatvarao je sve prilaze golu i Mladost ništa nije napravila.

Sa druge strane Radnik je stvorio dva dobra pokušaja pred golom Mladosti. Međutim, nisu ni oni previše jurišali i ostalo je do samog kraja 0:3 za Radnik, kojem je ovo prva gostujuća pobjeda u sezoni.


Premijer liga BiH, 23. kolo:

Mladost - Radnik 0:3 (Đurić 17'p, Hadžić 38', 39')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:


Mladost: Velić, Nikolić, Horić, Fanimo, Welbeck, Guzina, Arežina, Anđušić, Asani, Atajić, Isaković

Radnik: Lučić, Bečelić, Radović, Simonović, Popara, Hairlahović, Peco, Hadžić, Maksimović, Đurić, Šubert.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.