Foto: fksarajevo.ba

Za 8. april

Zakazana vanredna sjednica Skupštine FK Sarajevo

Nedavna promjena u vlasničkoj strukturi FK Sarajevo bi trebala biti potvđena na vanrednoj sjednici Skupštine kluba sa Koševa.

Vanredna sjednica Skupštine FK Sarajevo je zakazana za ponedjeljak, 8. april, a na istoj bi vijetnamski biznismen Nguyen Hoai Nam trebao biti potvrđen kao novi većinski vlasnik kluba.

Podsjetimo, Nguyen Hoai Nam je kupio 60% upravljačkih prava od dosadašnjeg većinskog vlasnika FK Sarajevo, Vicenta Tana.

Inače, Vicent Tan je zadržao 30% upravljačkih prava, dok 10% ostaje u rukama bh. investitora.

Prethodnih šest godina Vincent Tan je bio većinski vlasnik upravljačkih prava FK Sarajevo. U tom periodu su, kako navode iz kluba, ostvarena su brojna poboljšanja u vidu infrastrukture, poslovanja i mogućnosti za međunarodne saradnje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.