Rugani produžio saradnju sa Starom damom

Pao potpis u Juventusu! · Zvanično

Iako se jedno vrijeme ozbiljno špekulisalo o mogućnosti da Daniele Rugani napusti Juventus i pojača Chelsea, to se neće desiti. Barem ne u skorije vrijeme.

Naime, Juventus je danas saopštio da je Daniele Rugani potpisao novi ugovor sa klubom i tako produžio saradnju do ljeta 2023. godine.

Italijanski mediji pretpostavljaju da će sjajni defanzivac na osnovu novog ugovora zarađivati tri miliona eura po sezoni.

Inače, očekivalo se da će 24-godišnji Rugani ove sezone imati značajnu ulogu u Juventusu, ali je zbog povratka Leonarda Bonuccija ipak dobio malo prostora, pa je upisao tek 14 nastupa.

Juventus je Danielea Ruganija kupio na zimu 2015. godine od Empolija. Stara dama je za njegov potpis izdvojila pet miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.