Zenički tim igra zaista odlično u drugom dijelu sezone. Nova tri boda osvojili su večeras u komšijskom duelu protiv Mladosti

Nova pobjeda zeničkog tima

NK Čelik nastavio seriju sjajnih rezultata: Zeničani kaznili promašaje FK Mladost!

Midhat Šljivak, foto: Dino Kurbegović

Čelik je u 24. kolu Premijer lige BiH na Bilinom polju savladao Mladost rezultatom 1:0.

Jako dobru utakmicu odigrala su oba tima, a na kraju je Čelik bio bolji i slavio je pobjedu u komšijskom duelu.

Mladost je u uvodnih 10-ak minuta bila nešto konkretniji tim, ali nisu imali pravu šansu pred golom Bojana Pavlovića.

Zato je iz prve šanse na utakmici Čelik umalo poveo, a šut Harisa Dilavera odlično brani Emil Velić.

Nakon toga se igrao nešto mirniji meč. Bilo je opasnih napada, sa obje strane, a u 31. minuti Čelik je i poveo. Dilaver je dobro šutirao, Velić brani, a u nastavku majstorski se snalazi Anel Dedić i šalje loptu u mrežu za 1:0.

Mladost je u 40. minuti umalo došla do izjednačenja, a imali su tri velike šanse. Redom su pokušavali Arežina, Hreljić i Anđušić, ali lopta nije htjela u gol.

Na odmor se otišlo vodstvom domaćeg tima od 1:0, a u nastavku je Mladost krenula ofanzivno ka golu Čelika.

U 49. minuti nova velika šansa za goste. Anđušić je sve dobro napravio osim šuta i jedan igrač Čelika je izbacio loptu sa gol-linije i spasio je svoj gol.

Narednu veliku šansu gosti propuštaju u 71. minuti. Arežina je poslužio rezervistu Fanima, a njegov udarac odlazi tik pored gola Čelika.

Do kraja je domaći tim ipak uspio da zatvori sve prilaze golu. Viđena je borbena utakmica sa obje strane, a u 87. minuti Guzina je imao odličan šut, no pored gola. Minut kasnije Isaković je u šansi, Pavlović brani.

Čelik je na kraju slavio sa 1:0 i sada je zenički tim na dva boda iza Željezničara u borbi za plasman u evropska takmičenja.

Premijer liga, 24. kolo:

Čelik - Mladost 1:0

Čelik: Pavlović, Hodžić, Vrhovac, Dedić, Dilaver, Okić, Grahovac, Pecelj, Miletić, Jamak, Jurina.

Mladost: Velić, Hreljić, Welbeck, Guzina, Arežina, Anđušić, Marković, Bojo, Asani, Atajić, Isaković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.