Plavi u subotu dočekuje vječitog rivala sa Koševa

Srđan Stanić: Znamo najveću snagu Sarajeva, neka Krpić bude junak derbija!

Samir Mlaćo

U subotu se na stadionu Grbavica igra vječiti sarajevski derbi između  Željezničara i Sarajeva.

Željo je u prošlom kolu remizirao protiv GOŠK-a (1:1), te tako razočarao svoje navijače, koji ipak vjeruju u pozitivan rezultat protiv ljutog rivala sa Koševa.

Pred ovaj meč za SportSport.ba je govorio Srđan Stanić, član Željezničara koje u dosadašnjoj karijeri imao priliku nositi dres oba kluba. I pored remija u Gabeli, Stanić ističe da je atmosfera među Plavima dobra.

"Atmosfera je dobra, naše druženje je odlično. Malo smo to poremetili kiksom u Gabeli. No, idemo dalje", kaže Stanić, te dodaje

"U subotu idemo na pobjedu, a koliko možemo vidjet ćemo. Tri boda su nam potrebna i mogu obećati da ćemo dati maksimum".

Iza sebe ima veliki broj derbija.

"Imam pozitivna iskustva što se tiče derbija i sa tim razmišljanjem ulazimo u subotnju utakmicu. Mislim da možemo opet slaviti".

Šta može odlučiti derbi?

"Situacija je takva da su nama bodovi potrebni za Evropu, a njima za titulu. Svi su mislili prije deset-petnaest dana da je Sarajevo riješilo pitanje prvaka. Sada im atmosfera nije najbolja i mi ćemo to pokušati da iskoristimo. Moramo odgovoriti na zadatke šefa stručnog štaba i mislim da dobar rezultat neće doći u pitanje".

Najveća snaga Sarajeva je?

"Kolektiv. Oni igraju jako dobro napadački, a kada se brane svi se brane. Konstantni su, sada su tek upali u neku krizu. Dobro rade stvari u kojima su jaki, a stvari u kojima su slabiji sakrivaju dobro".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ko će biti junak?

"Nadamo se pobjedi, a junak neka bude bilo ko. Prognoziram da to bude Krpić. Dečko radi dobro, a nije dao gol ovog proljeća. Znamo kako je igro prošlu polusezonu i iskreno se nadam da će to biti on", dodao je Stanić na kraju razgovora.  

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.