Primera Division

Ronaldo: Nedostaje mi Manchester

Iako su se nakon njegovog odlaska iz Manchester Uniteda u Real Madrid mnogi u Engleskoj utrkivali ko će ga počastiti gorim komplimentom, izgleda da Cristiano Ronaldo nije zlopamtilo.

Portugalac koji je prošlog ljeta iz redova engleskog prvaka prešao u madridski Real za 80 miliona funti i tako postao najskuplji nogometaš svijeta izjavio je kako ne isključuje mogućnost da se jednog dana ponovo vrati u redove tima s Old Trafforda.

„Naravno, nedostaje mi igranje u Manchesteru. Ne samo klub, u Engleskoj je ostao i veliki broj mojih prijatelja. Igrao sam u tom klubu punih šest godina, to je dugo vremena i nakon toliko lijepih trenutaka nije nemoguće da se jednog dana vratim, to samo Bog zna“, rekao je Ronaldo.

Ulogu Cristiana Ronalda na Old Traffordu preuzeo je Wayne Rooney koji igra u životnoj formi. Iako su na EP u Portugalu 2004. godine imali obračun to se nije negativno odrazilo na njihov sveukupni odnos.

„Čujem se s Wayneom. Kada god imam priliku čujem se s njim, kao i s Ferdinandom, Evrom, Vidićem i ostalim bivšim suigračima. Razgovaramo o nogometu i ostalim stvarima. Rooney je postigao mnogo golova ove sezone, i moram reći da je to svojim radom i zaslužio. Prometnuo se u vodećeg igrača kluba“, kaže Ronaldo u intervjuu za News of the World.

Portugalski reprezentativac je prošlog ljeta potpisao šestogodišnji ugovor s Real Madridom i kaže da je trenutno vrlo sretan što nosi dres najvećeg kluba na svijetu, te da planira odraditi ugovor do kraja.

„Moram reći da sam sretan u Realu. Stvarno sam sretan u Madridu, svi znaju da obožavam ovaj klub, ali u Unitedu sam proveo šest godina i nedostaju mi klub, igrači, trener, navijači. Imam u planu odraditi ugovor do kraja, a onda ko zna šta će se desiti“, rekao je na kraju Cristiano Ronaldo.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.