Nakon remija na Grbavici

Amar Osim: Da je bio boks mi bismo dobili

Samir Mlaćo

U okviru 28. kola PL večeras su na Grbavici snage odmjerili Željezničar i Široki Brijeg.

Završilo je 0:0 , a svoje viđenje nakon meča dao je u Plavom salonu šef struke Željezničara Amar Osim.

"Tvrda utakmica. Sa Sarajevom i Zrinjskim su igrali tvrdo, kao i danas. Da je boks mi bismo dobili utakmicu. Zbog naše nelucidnosti nismo to uspjeli, tačnije nismo imali puno snage u završnici. Pred kraj smo počeli padati, osjetio se nedostatak Šabanadžovića i Ramovića. Na kraju smo se patili. Ovi su baš čvrsti, znaju šta hoće, a svi igrači su jako fizički spremni", kazao je Osim.

O igri svog napada, te neigranju Ermina Zeca.

"Znam kakav kvalitet ima Ermin Zec i vjerovatno bi mogao nešto učiniti. Nemamo zamjerki prema svojim igračima u smislu borbenosti, svi su dali sve od sebe".

O borbi za Europu Osim kaže:

"Kada pogledate tabelu i raspored sve vam je jasno na osnovu čega vjerujemo u ostvarenje cilja. Iza nas je Radnik koji nije bolji od nas kao ni Sloboda. Naravno da vjerujem u svoju ekipu. Bili smo bolji danas nego sa Krupom".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na pitanje da prokomentariše suđenje, Osim je u svom stilu kazao. 

"Nisam pritisnuo dugme, što znači da neću odgovoriti".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.