Odlična utakmica u Bremenu

Werder skupo prodao kožu, Bayern u finalu Kupa Njemačke

Večeras je u Bremenu odigran polufinalni meč Kupa Njemačke između domaćeg Werdera i minhenskog Bayerna. Na kraju je Bayern slavio rezultatom 2:3 i tako prošao u finale.

Gledatelji na stadionu Werdera su imali priliku uživati u uzbudljivoj predstavi, a iako je Werder "pokazao zube" nije imao dovoljno snage da iznenadi moćne Bavarce.

Nakon nekoliko izglednih situacija na obje strane na otvaranju susreta, Bayern je uspio stići do vodstva u 36. minuti. Golman Werdera je pogrešno procijenio let lopte, ali ga je spasila stativa. Ipak, spasa nije bilo kada je na loptu natrčao Lewandowski i poslao je u gol za 0:1.

Vodstvom Bayerna od 0:1 se otišlo na odmor, a Bavarci su u 63. minuti stigli i do drugog gola i to nakon što se Muller sjajno snašao pred golom Werdera i matirao golmana gostiju.

Činilo se tada da će Bayern lagano privesti susret kraju, ali onda Werder u dvije minute stiže do izjednačenja.

Prvo je u 74. minuti Osako smanjio na 1:2 na asistenciju Rashice, da bi Rashica koji trenutak kasnije nakonog solo akcije poravnao na 2:2.

Ipak, Bayern u 80. minuti stiže do novog vodstva, ovaj put dovoljnog za pobjedu. Sudija je smatrao da je Gebre Selassije napravio faul u svom kaznenom prostoru, pa je dosudio penal za Bayern uz burne proteste domaćih. Lewandowski je bio siguran sa bijele tačke i donio Bayernu plasman u finale Kupa Njemačke.

Bayern će u finalu igrati sa Leipzigom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.