Tučnjava u Olovu

Hronologija događaja: Šta je prouzrokovalo i kako je završio sukob Manijaka i Hordi zla

A. Čaušević

Navijači Sarajeva i Željezničara u popodnevnim satima su se sukobili u blizini Olova. 

Do tučnjave Manijaka i Hordi zla došlo je nakon kvara autobusa koji je navijače Željezničara prevozio u Bijeljinu. Kako su u tom trenutku u istom mjestu bile i pristalice Sarajeva sukob je bio neizbježan.

Scene poput u filmovima koje su uznemirile lokalno stanovništvo su se dešavale u blizini benzinske pumbe i autobuske stanice u Olovu.

Navijači su se gađali onim prvim što im se našlo pri ruci, prije svega kamenicama, letvama te su tako prouzrokovali materijalnu štetu na autobisima i parkiranim automobilima. Nekolicini navijača su razbijene glave.

Pripadnici MUP-a Zeničko-dobojskog kantona su nakon nekoliko minuta stigle na mjesto tučnjave te su blokirali sve izlaze iz grada.

Ubrzo nakon svega policijske snage su vezali navijače, kako one što su učestvovali u neredima tako i one koji su pokušali pobjeći iz Olova prema Sarajevu.

Nakon što se situacija smirila svi navijači su pušteni te niko nije preveden u policijsku stanicu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Više informacija bit će poznato nakon što službenici MUP-a ZDK završe službeni zapisnik o nemilom događaju koji je definitivno stavio u sjenu utakmice Sarajeva u Banovićima te Željezničara u Bijeljini.

Inače, Plavi su s 0:1 pobijedili Radnik, dok je Bordo tim izgubio od Tuzla Cityja sa 1:0 i tako prolongirao proslavu titule. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.