Uoči duela sa Čelikom

Osim: Početnih jedanaest još uvijek ne znam

Adnan Beganović, foto: A. Balić

"Sutra ćemo znati kako smo radili na pripremama. Teško je sada o tome govoriti jer sutra tek imamo pravi ispit. Prijateljske utakmice su jedno, a prvenstvene nešto sasvim drugo", rekao je  Amar Osim uoči sutrašnjeg duela sa Čelikom te dodao:

"Čelik najavljuje pobjedu, a evo i mi je najavljujemo, no postavlja se pitanje šta znači najavljivati trijumf. Početni sastav još uvijek ne znam jer dosta toga zavisit će i od terena. Danas ćemo vježbati na glavnom terenu i već sada vam mogu reći da isti nije u najboljem stanju, ali kako nama bude tako će biti i gostima iz Zenice. Na Selimovića i Šehića ne mogu računati zbog kartona, a Čolić je povrijeđen, dok za Stanića još uvijek nisam siguran da li će biti u konkurenciji. U nekoliko posljednjih dana trenirao je kao da mu nikad ništa nije bilo, no još uvijek se dvoumim da li ću mu dati priliku."

Šef struke Željezničara osvrnuo se i na proteklu polusezonu te je rekao da se određeni pomaci u odnosu na neke ranije godine vide, ali je naglasio da je rezultat mjerilo svega te da se nikome neće moći objasniti da su se mnoge stvari u klubu popravile ukoliko isti izostane.

"Vide se pomaci u našoj igri u odnosu na neke prethodne godine, ali još uvijek ima mjesta za napredak. Mi svi u klubu se doista trudimo i dosta toga se popravilo u odnosu na neke prethodne sezone, no kako nekome objasniti da je dosta toga bolje ukoliko nema rezultata, a ovdje je dobar rezultat samo izlazak na evropsku scenu. Ipak, ne živimo negdje na zapadu, pa da nam je dobar rezultat popraviti plasman za nekih četiri ili pet mjesta u odnosu na prošlu sezonu", rekao je Osim te dodao:

"Doveli smo nekoliko igrača u zimskom prelaznom roku i sada imamo mnogo igrača koji mogu konkurisati za prvu momčad, no nažalost nemamo onih koji se posebno ističu, odnosno onih koji mogu u datom momentu biti prevaga, ali šta je tu je."

Susret između Željezničara i Čelika igra se sutra s početkom u 17 sati i 30 minuta, a šef struke momčadi s Grbavice nada se da će veliki broj navijača prisustvovati ovoj utakmici.

"Očekujem veliku podršku navijača. Pauza u prvenstvu je ogromna i mislim da su se ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu poželjeli dobrih utakmica tako da se nadam da ćemo sutra igrati pred velikim brojem navijača", zaključio je Osim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.