Cleo je prvi načeo mrežu Borca

Jelen Super liga

Partizan siguran na startu

Utakmicama šesnaestog kola počeo je proljetni dio fudbalskog šampionata Srbije. Na startu prvenstva Partizan i Vojvodina su upisali pobjede, a kolo j eobilježila velika efikasnost napadača na svim terenima.


Fudbaleri Partizana su proljetni dio šampionata počeli pobjedom u Čačku kod Borca sa 3:0. Trener beogradskog tima je meč počeo s dva napadača, Cleom i Diarom, dok je na klupi ostavio Moreiru i Petrovića, koji su bili najavljeni u sastavu. Uprkos lošem vremenu i terenu u Čačku, Partizan nije imao problema.

Već u 4. minuti je Partizan preko Gabrijela Clea došao u prednost, a vodstvo je udvostručio Ljubomir Fejsa pred kraj prvog dijela utakmice. U nastavku utakmice je Aleksandar Davidov u svom debiju u dresu Partizana postavio konačan rezultat utakmice.

Najbolju utakmicu kola odigrali su vojvođanski rivali, Vojvodina i Hajduk u Novom Sadu. Voša je sa 3:2 slavila pobjedu. Utakmica je počela u velikom stilu, za samo dvije minute pala su tri gola. Marjanović je u 4. minuti doveo Hajduk u prednost, Mrđa u sljedećem napadu poravnao, a ponovo Marjanović u 6. minuti doveo goste u prednost. Tumbasević je pred kraj poluvremena poravnao, a isti igrač u 92. minuti odlučio pobjednika. U dresu Vojvodine je debitovao Nemanja Bilbija koji je u 8. minuti uzdrmao prečku gola Hajduka.

Mladi Radnik je bio bolji od BSK Borče sa 2:0, a upravo je na toj utakmici pao najbrži gol kola. Predrag Luka je već u 13. sekundi zabio za Mladi Radnik. Domaću pobjedu je upisao i Metalac koji je golom Marka Krasića s penala pola sata prija kraja savladao kruševački Napredak.

Rad je golom Kaluđerovića iz 6. minute imao vodstvo u Smederevu, ali su domaći igrači golovima Ognjanovića i Rankovića u drugom poluvremenu uspjeli preokrenuti i slaviti pobjedu. Bodove su podijelili Javor i Čukarički odigravši 2:2. Ovim bodom Čukarički je jednom nogom u nižem rangu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.