Resić je prošle sezone upisao nastupe za FK Sarajevo u Premijer ligi, Kupu BiH, ali i kvalifikacijama za Evropsku ligu

Resić nastupa na bočnim pozicijama

FK Sarajevo na posudbu u NK Čelik šalje mladog nogometaša · Saznajemo

Dino Kurbegović

Nogometni klub Čelik jučer je i zvanično imenovao novog trenera, riječ je o treneru iz Turske, Hasan Özeru koji je u svojoj dosadašnjoj trenerskoj karijeru uglavnom radio kao asistent u brojnim turskim klubovima.

S imenovanjem novog trenera crno-crveni kreću u sklapanje ekipe za narednu sezonu. Nakon dolaska Perišića, Isića, Huseinbašića, te produženjem ugovora s Pavlovićem, može se reći da je klub s Bilinog polja uradio dobru stvar pred početak priprema.

Ipak gledajući igrače koji su pod ugovorom, evidentno je da su klubu potrebna pojačanja u svim linijama. To se najviše odnosi na zadnju liniju, te ofanzivni dio ekipe. Kako saznaje SportSport.ba dres NK Čelik u narednoj sezoni mogao bi obući još jedan igrač FK Sarajevo.

Riječ je o mladom 19-godišnjem Ševkiji Resiću, koji bi na Bilino polje došao na jednogodišnju posudbu. Riječ je o talentovanom nogometašu, bivšem kadetskom i juniorskom reprezentativcu BiH, koji je prošle sezone u bordo dresu u tri različita takmičenja upisao 12 nastupa uz jedan gol i jednu asistenciju na svome kontu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Resić je nogometaš koji može igrati desnog bočnog, ali i ofanzivno na krilnim pozicijama, što mu je svakako velika prednost. Zeničanima je upravo potreban takav jedan igrač, a dodatni plus za Resića je što je igrač ispod 21. godine i na Bilinom polju bi trebao imati veliku minutažu.

Do početka priprema, koje su najavljene oko 20. juna, crno-crveni će sigurno dovesti još par igrača i tako kompletirati ekipu za narednu sezonu, gdje imaju za cilj biti bolji nego što je to bio slučaj u prošlom prvenstvu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.