Nogometašicaa Holandije je imala jako puno sreće

Ko kaže da je ženski nogomet nježan?

Nesmotrenim potezom umalo unakazila protivnicu

S. Pašalić

Na Svjetskom nogometnom prvenstvu za žene trenutno je u toku utakmica 2. kola grupe E u kojoj se sastaju Holandija i Kamerun.

Rezultat na poluvremenu je 1:1, a oba gola su pala pred kraj poluvremena. Povela je Holandija u 41. minuti, a gol je postigla Miedema.

Samo dvije minute kasnije Kamerun je izjednačio nakon što je Onguene postigla gol za 1:1.

Ipak, ono što je obilježilo prvo poluvrijeme je detalj iz 37. minute kada je igračica Kameruna Ngo Mbeleck pri pokušaju da izbije loptu visoko podignula nogu u zrak i udarila u ruku igračicu Holandije te zaradila žuti karton.

Nogometašica Holandije je je imala jako punu sreće u ovom duelu s obzirom da je malo nedostajalo da je Ngo Mbeleck udari nogom u glavu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.