Dva gola Dacića i jedan Jelovića

Željo rutinski protiv niželigaša Troglava u Livnu

Edmir Škorić, foto: S. Mlaćo

Nogometaši Željezničara danas su u Livnu u prijateljskoj utakmici savladali domaći Troglav s 3:1.

U ovom meču je menadžer Plavih Amar Osim odlučio šansu dati igračima koji su tek stigli, na probi su ili su generalno imali manju minutažu tokom prošle sezone. Sve u svemu, može da bude zadovoljan viđenim, pošto je rezervni sastav slavio sigurnu pobjedu.

Rezultat je, kao i uvijek, bio u drugom planu, ali njegovi izabranici uspjeli su da iskoriste tri od brojnih šansi i da ostvare trijumf.

Već na startu meča se istakao Amar Mehić, mladi igrač koji je stigao iz Zvijezde Gradačac i koji je potpisao petogodišnji ugovor. Mehić je sjajno proigrao Dacića, koji je bio precizan za 1:0.

Do kraja prvog dijela se rezultat nije mijenjao, a u 52. minuti Dacić glavom postiže drugi pogodak za 2:0.

Željo je imao još prilika do kraja. Imao je mladi Faris Zubanović dobru priliku u 80. minuti, kada je glavom tukao nakon ubačaja s lijeve strane, ali istakao se ponovo golman Troglava.

Ubrzo nakon toga dobar napad Troglava, koji dolazi do utješnog gola preko Kreze.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Do kraja meča još jedan pogodak za Željezničar, a strijelac je bio Jelović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.