Bundesliga, 25. kolo

Nurnberg iznenadio goste iz Leverkusena

Edmir Škorić

Predposljednji Nurnberg je danas iznenadio momčad iz vrhuna Bundeslige Bayer iz Leverkusen te na kraju slavio sa 3:2.

Prvo poluvrijeme je u potpunosti proteklo u dominaciji Nurnberga, kojem je ova utakmica bila od velikog značaja. Tavares je u 18. minuti pronašao Rissea, ovaj iz kosa s desne strane šutirao ravno u Adlera. Minut kasnije Tavares je dobro prevario jednog gostujućeg igrača, naštimao se i dobro šutirao, no njegov udarac je otišao tik uz lijevu stativu Adlera.

Ipak, u 42. minuti slavlje za domaće navijače. Frantz je glavom proigrao Choupo-Motinga, ovaj loptu primio na prsa, izbacio Hyypyu te lagano loptu smjestio u lijevi donji ugao gola gostiju. U sudijskoj nadoknadi prvog dijela Bayer prima i drugi pogodak. Strijelac je i ovaj put bio Choupo-Motinga, kojeg je ovaj put uposlio Diekmeier.

U nastavku nešto bolja igra gostiju iz Leverkusena, ali u 55. minuti Tavares na ubačaj Fritza iz kornera pogađa za već nedostižnih 3:0. No, skoro da su Apotekari uspjeli do kraja vratiti zaostatak. U 65. minuti prvi golgeter lige Kiessling je pogodio. Vidal je fenomenalno proigrao Castra na desnoj strani, ovaj loptu proslijedio u šesnaesterac a Kiessling matirao Schafera.

Do kraja utakmice je Helmes pogodio za konačnih 3:2. Bayer je kiksao i tako napravio veliku uslugu Bayernu, dok se Nurnberg ovom pobjedom iščušao sa dna tabele.


Bundesliga, 25. kolo:
Nurnberg - Bayer Leverkusen 3:2 (Choupo-Moting 42, 46, Tavares 55/ Kiessling 65, Helmes 73)
Hoffenheim - Mainz

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.