Dujmović bi trebao zajedno s Bajićem zatvoriti lijevu stranu Mladosti za narednu sezonu u Premijer ligi

Mladi nogometaš igra na poziciji lijevog beka i stopera

Bivši nogometaš češke Jihlave priključio se treninzima Mladosti · Saznajemo

Dino Kurbegović

Fudbaleri Mladosti iz Doboja kod Kaknja polako sklapaju igrački kadar za narednu sezonu. Iako je do početka prvenstva ostalo osam dana, ekipa koju s klupe predvodi Elvedin Beganović nije još zaključila listu dolazaka novih igrača.

Novo lice na treningu Mladosti stiže iz Češke, a ovaj 21- godišnji igrač može igrati na poziciji stopera, ali i lijevog beka. Riječ je o Ivanu Dujmoviću koji se nakon četiri godine igranja u Češkoj, ali i Slovačkoj ligi vraća u BiH.

Ovaj nogometaš rođen u Zenici karijeru je počeo u NK Čelik, a kao jedan od najtalentovanijih kadeta zajedno s Amirom Mašićem odlazi u češku Jihlavu. U ovom klubu je igrao u omladinskim kategorijama, a zatim slijedi posudba u Znojmo i Tatran Prešov.

Dujmović je jučer odradio prvi trening u Doboju kod Kaknja, a očekuje se da zajedno sa Brankom Bajićem zatvori lijevu stranu, odnosno poziciju lijevog bočnog, nakon odlaska Xhelila Asanija u Rusiju. U narednim danima ovaj nogometaš bi i zvanično trebao da postane član ovog kluba, odnosno da potpiše ugovor.

Mladost će sutra na domaćem terenu u generalci dočekati tim Borca iz Banja Luke, dok će u prvom kolu Premijer lige gostovati Veležu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.