Nevjerovatan okršaj gradskih rivala

Atletico Madrid ponizio Kraljeve kao niko: Deset golova i dva crvena kartona u "prijateljskom" meču

Endin Čaušević

Fudbaleri Atletico Madrida sinoć su u prijateljskoj utakmici savladali Real Madrid sa 7:3.

Gradski rivali nalaze se na pripremama u Sjedinjenim Američkim Državama i iskoristili su priliku da odigraju prijateljski meč, ali niko nije ni sanjao da ćemo na ovoj utakmici vidjeti čak deset golova.

Atletico je pokazao snagu s novom ekipom koja na terenu izgleda odlično i vodili su čak sa 6:0. Ipak, Real je uspio ublažiti poraz jer je na kraju bilo 7:3 za Atletico.

Već u prvoj minuti vidjeli smo gol u mreži Reala. Joao Felix je upisao asistenciju, a gol je zabio Diego Costa. Samo sedam minuta kasnije bilo je 2:0, a ovaj put debitantski gol zabio je Joao Felix.

Atletico se nije tu zaustavio i do kraja prvog dijela zabili su još tri gola. Prvo je u 19. minuti na 3:0 povisio Correa, dok je do kraja prvog dijela Diego Costa stigao do hat-tricka i na odmor se otišlo kod rezultata 5:0.

Već na početku drugog dijela Atletico je poveo sa 6:0, a četvrti gol na meču zabio je Diego Costa. U 59. minuti Kraljevi su smanjili na 6:1 preko Nacha. I onda smo vidjeli po crveni karton na obje strane kada su se sukobili Carvajal i Diego Costa, te su dobili direktne crvene kartone.

U 70. minuti Vitolo je zabio gol za 7:1, ali su u finišu igrači Reala uspjeli da ublaže blamažu golovima Benzeme i Sancheza koji su postavili konačnih 7:3.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.