Sve riješeno u drugom poluvremenu

Plavi zasluženo slavili u Doboju kod Kaknja: A. Zec i Krpić za pobjedu FK Željezničar!

Samir Mlaćo, foto: Dino Kurbegović

U okviru 2. kola Premijer lige BiH danas su Doboj kod Kaknja snage odmjerili FK Mladost i FK Željezničar.

Plavi su na kraju zasluženo slavili 2:0 i upisali prvu 'tricu' u novoj sezoni Premijer lige, dok je Mladost zabilježila prvi poraz.

U prvih 20 minuta vidjeli smo tek pokušaj Krpića koji je otišao pored gola domaćeg tima, da bi u 28. minuti Crnički atraktivno pokušao petom, ali Sipović to spašava i ostalo je 0:0.

U 39. minuti opet Krpić, izgledna je to bila pozicija, no pored gola odlazi, kao i pokušaj Asima Zeca par minuta kasnije.

Drugo poluvrijeme počelo je sa desetak minuta zakašnjenja zbog sukoba navijača gostiju i policije, a u 50. minuti veliko slavlje gostiju. Rezervista Mujezinović proigrava Asima Zeca koji uspjeva savladati golmana Bukvića.

Nakon toga bez prilika, Mladost je pokišala da zaprijeti, no nisu domaći imali ideje u igri. U 78. minuti sve je bilo riješeno.

Veselinović je izveo slobodan udarac sa desne strane, a usamljeni Krpić glavom trese mrežu Bukvića.

U posljednjoj minuti Ermin Zec nije iskoristio jedanaesterac i ostalo je 0:2.

Mladost u narednom kolu gostuje Zvijezdi 09, dok će Željezničar u velikom derbiju ugostiti HŠK Zrinjski.

Premijer liga BiH, 2. kolo:

FK Mladost - FK Željezničar 0:2 (0:0)

FK Mladost Doboj Kakanj: Bukvić, Nikolić, Horić, Fanimo, Atajić, Hiroš, Crnički, Bajić, Isaković, Hasić, Dragutinović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Željezničar: Erić, Osmanković, Sipović, Zec, Stevanović, Krpić, Stanić, Alispahić, Sadiković, Veselinović, Hajdarević.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.