Milioneri eliminisali Uerdingen

Borussia rutinski odradila posao u DFB kupu

Borussia Dortmund bez većih problema preskočila je prvu prepreku u DFB kupu.

Milioneri su na startu takmičenja za protivnika dobili trećeligaški Uerdingen, a posao su odradili rutinski i na kraju slavili sa sigurnih 2:0.

Uerdingen je uspio da izdrži čak 45 minuta da ne primi gol, ali je u nastavku poklekao. U četvrtoj minuti nastavka timu iz Dortmunda je vodstvo donio Reus na asistenciju Akanjija, a u 70. minuti prednost je povidsio Alcacer.

I poslije sigurnog vodstva Borussia je nastavila da igra u svom stilu, stvarala je šanse, no do kraja mreže su mirovale i zasluženo je Favreov tim prošao u narednu fazu takmičenja.

Prolaz dalje prethodno je osigurao i Nurnberg koji je savladao Ingolstadt s minimalnih 1:0.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.