Trener Mladosti

Beganovića oduševio debitant: Begić je pokazao kvalitet

Edmir Škorić

U ovoj sezoni Mladost iz Doboja kod Kaknja, bez sumnje, ima jednu od najmlađih ekipa u Premijer ligi BiH.

U prijelazom roku Mladost je ostala bez najvećih zvijezda poput Anđušića, Boje, Guzine..., no oni mlađi koji su dobili šansu koriste je na pravi način, pa je izložbeni eksponat crveno-bijelih i dalje privlačan.

Iz kluba su potvrdili da se za Nemanju Nikolića interesuje zagrebački Dinamo, a pažnju na sebe u prošlom kolu skrenuo je i 19-godišnji Amar Begić, kojem je utakmica protiv Tuzla Cityja bila ujedno i debi.

Onim što je pokazao oduševljen je i trener Elvedin Beganović.

"Izgubili smo protiv Tuzla Cityja, ali smo, eto, dobili njega. Dečko na treninzima vrijedno radi i na debiju je pokazao da zaslužuje biti u prvom timu. To je domaće dijete, trudit ćemo se da i u narednom periodu dobija šansu, kao i ostali mladi momci koji su u klubu. Danas ih imamo 17-18 do 21 godine", govori Elvedin Beganović.

Poraz od Tuzla Cityja za Mladost je bio drugi u sezoni.

"Utakmica je odigrana po veoma teškom vremenu. Nedostajalo nam je nekoliko glavnih igrača, disciplina nije bila baš na najvišem nivou i na kraju smo nažalost izgubili. Šta je tu je, okrećemo se sljedećim utakmicama..."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mladost je u četiri utakmice osvojila četiri boda.

"Nema više lakih protivnika, niko se neće predat ranije i do kraja sezone će biti prava borba, kako za titulu, tako i opstanak. Na ovaj tim i raspored, ova četiri boda mogu biti zadovoljavajuća, iako smo mogli još negdje otkinuti bod ili dva", istaknuo je trener tima iz Doboja kod Kaknja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.