(Foto: EPA)

Spremite grickalice i piće

Derbi do derbija: Fudbalski spektakli u kojima ćete uživati

M. Šljivak

Vikend koji je pred nama donosi nam zaista spektakularne utakmice.

Gotovo da nema lige u kojoj nema velikog derbija, a ovo je sedam utakmica koje privlače najviše pažnje širom Evrope, ali i svijeta, pa ćemo tako moći da uživamo u još jednom argentinskom Superclasicu.

Hajduk - Dinamo

Najveći hrvatski derbi ove sezone igra se u 7. kolu. Hajduk na Poljudu dočekuje zagrebački Dinamo, koji je u ovaj meč ulazi u velikom slavlju nakon što je ostvario plasman u Ligu prvaka.

Rangers - Celtic

U nedjelju se igra i najveći meč škotskog fudbala. Old Firm donosi sigurno spektakularan duel Rangersa i Celtica, a ovaj meč se igra na čuvenom Ibroxu.

Arsenal - Tottenham

Arsenal i Tottenham će snage odmjeriti već u 4. kolu Premiershipa. Londonski rivali sudarit će se u nedjelju na Emiratesu, a ovaj duel je itekako važan za oba tima nakon poraza u proteklom kolu koje su doživjeli.

Juventus - Napoli

Duel najvećih favorita za osvajanje titule prvaka Italije na rasporedu je u drugom kolu Serije A. Juventus će dočekati Napoli, a vidjet ćemo hoće li na kraju u ovom meču biti pobjednika.

Lazio - Roma

Duel Lazija i Rome na Olimpicu sigurno će kao i uvijek donijeti dosta pažnje. Vidjet ćemo ko će ovaj put slaviti i ko će imati ulogu šefa u gradu u narednom periodu.

River Plate - Boca Juniors

Najveći argentinski derbi i jedan od najvećih derbija u svijetu fudbala igra se u nedjelju na Monumentalu. River će dočekati Bocu, a bit će to prvi meč velikih rivala nakon 10 mjeseci i finala Copa Libertadores.

Željezničar - Sarajevo

Subota je rezervisana za najveći derbi bh. fudbala. Gradski rivali Željezničar i Sarajevo sudarit će se na Grbavici, a pobjeda u ovom duelu kao i uvijek donosi veliki prestiž. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.