Maksimović za pobjedu

FK Radnik šokirao Rođene u Mostaru

Midhat Šljivak, foto: V. Bernadić

Radnik je u 7. kolu Premijer lige BiH savladao kao gost Velež u Mostaru rezultatom 0:1.

Odličnu utakmicu odigrao je tim Mladena Žižovića i na kraju je sasvim zasluženo stigao do tri boda.

Uvodne minute meča u Mostaru nisu donijele previše fudbalske ljepote. Velež je imao posjed lopte, ali su gosti iz Bijeljine imali bolje šanse.

Vasić je u 15. minuti dobro šutirao, odbranio je Bobić, da bi zatim u 34. minuti Peco imao odličan pokušaj, Bobić je ponovo na zadatku.

Uzvratio je potom Velež u dva navrata. Oba puta je Fajić imao dobre pokušaje, no bez promjene rezultata.

Prvo poluvrijeme je završeno odličnim pokušajem Maksimovića, ali Bobić je u prvih 45 minuta 'poskidao' sve što je išlo prema golu i na odmor se otišlo rezultatom 0:0.

Velež je imao kontrolu igre u uvodnim minutama. Imali su nekoliko opasnih napada, ali ni blizu nisu bili opasni kao gosti.

Radnik je igrao zaista sjajno, a odličnu igru naplatili su u 68. minuti. Dejan Maksimović je nakon lijepe akcije i asistencije Slaviše Radovića pogodio za 0:1.

Do kraja je Radnik lako mogao da postigne još koji gol. Velež nije uspio da napravi previše u fazi napada i tri boda idu u Bijeljinu.


Premijer liga, 7. kolo:

Velež - Radnik 0:1

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Velež: Bobić, Manev, Zvonić, Zeljković, Ćosić, Fajić, Brandao, Ferreyra, Ćivić, Kalezić, Urdinov.

Radnik: Bilobrk, Radović, Simonović, Mekić, Vasić, Bradonjić, Popara, Peco, Maksimović, Đurić, Šubert.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.