Impresije nakon derbija

Amar Osim: Bilo je spektakularno, ali imamo još 26 kola da se 'šopamo'

Samir Mlaćo

Na Grbavici je večeras odigran novi vječiti derbi. Željo je slavio 5:2 i obradovao armiju navijača.

Publika je mogla da uživa a svoje viđenje susreta nakon meča u Plavom salonu dao je šef struke FK Željezničar Amar Osim.

"Spektakularna utakmica. Najbolji derbi iza rata. Mi smo bili spretniji, odmorniji", započeo je Osim.

"Na poluvremenu nije trebalo biti 2:2, jer smo bili bolji. Solidno smo nastavili drugi dio. U prvom smo dominirali, bolje igrali a bilo je 2:2. U drugom smo imali i sreće. Treba zapamtiti atmosferu, borbu na terenu, a imamo još 26 kola da se 'šopamo' sa svima"

Dva gola Željo je primio bukvalno iz auta.

"To je i kvalitet protivnika. Igrali smo protiv dobre ekipe i to smo znali. Iskoristili smo njihove slabosti i to je to".

Željo je sada lider na tabeli.

"Nikog više ne možeš prevariti, a na početku su na svi podcijenjivali. I to je bilo realno. Od večeras nas niko ne podcjenjuje".

O igri svog tima kaže.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Dobili smo najtežeg protivnika i najdražeg neprijatelja".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.