Horić je protiv Zrinjskog bio jedan od najboljih u redovima Mladosti, ali je u finišu utakmice zbog zadržavanja igre dobio treći žuti karton i propustit će meč na Bilinom polju

Horić dobio treći žuti karton

Mladost u komšijskom derbiju protiv Čelika bez ponajboljeg igrača

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Fudbaleri Mladosti iz Doboja kod Kaknja jučer su u okviru 7.kola Premijer lige BiH poraženi od mostarskog Zrinjskog 0:2. 

Izabranici Elvedina Beganovića odigrali su dobru utakmicu, svi igrači su ostavili srce na terenu, ali zbog povrede Semira Bukvića na kraju su ostali makar bez jednog boda. Zrinjski je u 95. i 97. minuti postigao golove preko Jakovljevića i Lendrića, te sretno i spretno došao do tri boda.

U jučerašnjem duelu za Mladost nisu igrali Hreljić, Hasić, Atajić, Fanimho, dok je Nikolić prešao u Olympiakos. Svakako da treba pohvaliti Mladost kao klub s najviše mladih igrača u ovoj sezoni Premijer lige, jučer je u početnoj postavi bilo čak šest igrača do 21. godine, dok su još trojica isto mlada igrača ušla u drugom poluvremenu.

Nakon reprezentativne pauze Mladost će u goste zeničkom Čeliku, a za ovaj duel sigurno neće moći računati na usluge jednog od najvažnijih igrača. Kenan Horić jučer je u 90. minuti dobio žuti karton zbog nesportskog ponašanja, odnosno šutiranja lopte u prekidu igre. Taj žuti karton za 29-godišnjeg defanzivca bio je treći u ovoj sezoni te će propustiti duel protiv kluba u kojem je počeo svoju nogometu karijeru.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zanimljivo da je Horić i prošle sezone propustio duel na Bilinom polju, jer je kolo ranije u duelu Mladosti i Radnika dobio dva žuta, odnosno crveni karton, te nije mogao igrati protiv Čelika.

Kakanjci se nakon sedam kola nalaze na 10 mjestu s pet osvojenih bodova, a kako trenutno stvari stoje, ove sezone im slijedi grčevita borba za opstanak.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.