Trijumf banjalučkog tima

NK Čelik nemoćan u Banjaluci: FK Borac na krilima Vranješa do pobjede

Midhat Šljivak, foto: Esmer Oštraković

Borac je u sedmom kolu Premijer lige na svom terenu savladao zenički Čelik rezultatom 3:1.

Borac je od samog početka krenuo ofanzivno, a nakon nekoliko dobrih pokušaja uslijedilo je i prvo slavlje domaćih navijača.

Igrala se 10. minuta meča kada je se na ubačaj Radulovića iz kornera u kaznenom prostoru najbolje snalazi Stojan Vranješ i pogađa za 1:0.

Radost domaćih navijača trajala je samo osam minuta. Čelik je iz prve prave šanse izjednačio, a majstorski je glavom pogodio Aidin Mahmutović za 1:1.

Ipak, samo tri minute kasnije novi gol u mreži Čelika. Pogriješila je odbrana Čelika, a na pravom mjestu je ponovo Stojan Vranješ, koji pogađa za 2:1.

Potom se igra malo umirila, da bi Čelik tek u finišu prvog poluvremena dva puta zaprijetili. Prvo je u 37. minuti Fabian dobro šutirao iz slobodnjaka, Lučić je odbranio, a zatim je Huseinbašić dobro uhvatio volej, no udarac odlazi pored gola.

Na odmor se tako otišlo vodstvom domaćeg tima od 2:1.

U nastavku meča vidjeli smo izuzetno slabu utakmicu. Borac je u 63. minuti ostao bez Jovanovića koji je na opšte čuđenje isključen i to nakon što je loptu zaustavio rukom.

Međutim, Čelik nije napravio previše sa igračem više na terenu. Nisu pokazali apsolutno ništa, a Borac ih je u 81. minuti kaznio i preko Crnova je povećao prednost na 3:1.

Tu prednost gosti nisu mogli stići, ali ni ugroziti. Ostalo je 3:1 za Borac, koji je tako upisao važna tri boda.

Premijer liga BiH, 7. kolo:

Borac - Čelik 3:1 (Vranješ 10', 21', Crnov 81' / Mahmutović 18')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Borac: Lučić, Radulović, Jovanović, Danilović, Ćosić, Milutinović, Čomor, Subić, Mirić, Vranješ, Vujaklija.

NK Čelik: Pavlović, Brekalo, Vrhovac, Resić, Huseinbašić, Grahovac, Blažević, Perišić, Jamak, Mahmutović, Fabian.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.