Bordo tim slavio sigurnu pobjedu

FK Sarajevo golovima Mustafića i Ahmetovića 'slomio' FK Zvijezda 09

Fudbalski klub Sarajevo pobijedio je večeras na domaćem terenu Zvijezdu 09 sa 2:0 u susretu 8. kola Premijer lige BiH. 

Tim s Koševa se dosta mučio u prvom dijelu susreta. Napadali su bordo momci, ali stvorili su tek poneku dobru šansu, a najviše se izdvajaju one Milanovića i Ahmetovića. Ipak, obojica su šutirala pored gola.

Gosti su se orijentisali prije svega na čuvanje svog gola i pokušaj kontra napada, a kao takvi bili su opasni u jednoj situaciji, ali ostalo je 0:0.

Pred sami kraj prvog dijela susreta, preciznije u 43. minuti, domaći sastav je stigao do prednosti. Pogodio je Alen Mustafić i bordo momci su na poluvrijeme otišli s vodstvom od 1:0.

Sarajevo nastavlja s ofanzivom i na početku drugog poluvremena, a to mu se isplatilo u 53. minuti kada Mersudin Ahmetović nakon dugog posta konačno postiže gol i dovodi svoj tim u vodstvo od 2:0.

Do kraja Sarajevo je igralo mirno, držalo loptu u svojim nogama i rutinski susret privelo kraju.

Bordo momci sada imaju 17 osvojenih bodova nakon osam odigranih kola i nalaze se na 2. poziciji Premijer lige BiH, odmah iza Tuzla Cityja koji ima isto bodova, ali bolju gol razliku.

S druge strane, Zvijezda je ostala prikovana za dno tabele jer ima samo tri osvojena boda.

Premijer liga BiH, 8. kolo:

Sarajevo - Zvijezda 09 2:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sarajevo: Kovačević, Lazić, Hebibović, Gavrić, Ahmetović, Velkoski, Šišić, Milanović, Letić, Mustafić, Šerbečić.

FK Zvijezda 09: Manojlović, Benović, Blagojević, Predragović, Đelmić, Stjepanović, Tojčić, Matić, Vojinović, Correia, Badji.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.