Željezničar stigao do pobjede nad Radnikom

Osim: Ovakve pobjede su slađe

A. Čaušević

Željezničar je protiv Radnika odigrao veoma dobar meč i na kraju zasluženo pobijedio s 1:0 protiv Radnika. 

Poslije utakmice Amar Osim je istakao da je Radnik najorganizovanija ekipa koja je gostovala na stadionu Grbavica u dosadašnjem

"Jako zahtjevna utakmica prije svega fizički gdje je Radnik u prvom poluvremenu nametnuo visok tempu, na kraju se zbog toga ispržio. Igrali smo protiv najorganizovanije ekipe koja je došla na Grbavicu, u prvom poluvremenu su nam zadali problema s organizacijom i svojom drskošću. Pali su u nastavku, otvorilo se prostora, zabili smo gol iz individualnog bljeska. Dali smo jedan gol, možda bolje što je ostalo 1:0, slađe su ovakve pobjede, kad je ekipa angžovana i disciplinovana, ponosniji sam na ovakvu pobjedu...", rekao je Osim.

"Protivnik je prvo poluvrijeme igrao bez kompleksa, pokušao iskoristiti slabe tačke, pravio neugodnosti, očekivali su da ćemo pasti, a mi da će oni pasti. Znali smo da će Đurić i Maksimović pasti u drugom poluvremenu."

"Mogu biti zadovoljan protiv ekipe koja se četiri dana pripremala za ovu utakmicu što nije čest slučaju u bh. fudbalu. Znali su da mogu uhvatiti priključak za vrh tabele, mi smo ih neutralizovali."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mislim da Radnik može biti među pet, a ne vjerujem da će stići nas, Sarajevo i Zrinjski, Tuzla je pobjegla."

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.