Očekuju se pune tribine i vatrena atmosfera u srijedu

U Mostaru se lakše diše, ima li Dudić dobitni recept i za lidera?

Samir Mlaćo

Velež je jučer u Ugljeviku došao do prve gostujuće pobjede ove sezone.

Rođeni su savladali Zvijezdu 09 2:1, a da su bili prisebniji i skoncentrisaniji ofanzivci tima iz Mostara, pobjeda je na kraju mogla biti i ubjedljivija.

Feđa Dudić je jasno isticao važnost meča u Ugljeviku, svjestan da bi eventualna 'trica' za njegov tim značila mnogo više od same pobjede.

Zvijezda 09 je ostala na dnu, a Rođeni dobili samopouzdanje koje može biti ključno u narednim veoma bitnim utakmicama do odlaska na novu reprezentantivnu pauzu.

Velež je prije dolaska Dudića na svom kontu imao tužnu 'nulu' kada je bodovni saldo u pitanju, a sada je situacija mnogo bolja. Kako na tabeli, tako u svlačionici, ali među armijom navijačima...

Dudić je jasno isticao da vjeruje u trenutni kadar, te da želi samo rad i predanost poslu, koji će, kako kaže sigurno donijeti i rezultate. I to se i pokazalo. Mladi stručnjak 'pokupio' je simpatije navijača Veleža koji su nakon lošeg starta sezone i odlaska Ibre Rahimića polako gubili vjeru u ekipu.

Za Rođene nema odmora. Već u srijedu u Mostar stiže lider FK Tuzla City. Brandao, Fajić i društvo su protiv Sarajeva i Željezničara pokazali da se mogu ravnopravno nositi sa svakom momčadi u ligi, te navijači vjeruju da hit prvenstva može pasti.

"Ova pobjeda nam daje dosta toga dobrog. Tuzla je već odmarala, biće odmornija, ali nećemo tražiti alibi", jasan je bio Dudić nakon meča u Ugljeviku.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dobra vijest za Dudića svakako je povratak u ekipu Urdinova koji je zbog tri žuta kartona propustio jučerašnji meč, a šansu bi mogao dobiti i oporavljeni Ferreyra koji je jučer zaigrao posljednjih petnaest minuta nakon neugodne povrede.

Navijači Veleža već sada najavljuju pune tribine i paklenu atmosferu u srijedu od 16 sati. Da li će to biti dovoljno da lider na tabeli po drugi put poklekne ove sezone, ostaje nam da vidimo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.