Pohvalio sunarodnjaka

Dani Alves: Vinicius Junior je najbolji mladi igrač svijeta

Legendarni brazilski bek Dani Alves smatra da je Vinicius Junior trenutno najbolji mladi fudbaler na svijetu.

Viniciusu je tek 19 godina a igra već drugu sezonu u seniorskom timu Real Madrida pa je za njega čuo čitav svijet. Mnogi smo se uvjerili o kakvom talentu se radi, a Alves je izjavom pokazao koliko ga cijeni.

"Rekao bih da je Vinicius Junior igrač koji najviše obećava. Postoje neki igrači koji su rođeni s talentom, a on je sigurno jedan od njih. Imao sam priliku da ga gledam kako igra u reprezentaciji Brazila. Siguran sam da ćemo u narednom periodu vidjeti još mnogo pozitivnih stvari od njega", kazao je Alves.

Vinicius je u Real prešao iz Flamenga za nevjerovatnih 46 miliona eura, a danas mu se tržišna vrijednost procjenjuje na vrtoglavih 70 miliona eura.

Ove sezone je odigrao šest utakmica i imao učinak od jednog gola i asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.