Bundesliga, 6. kolo:

Eintrachtu puni plijen u Berlinu

Šesto kolo Bundeslige otvoreno je utakmicom u Berlinu između Uniona i Eintrachta iz Frankfurta.

Gosti su u ovaj susret ušli kao favoriti, a tu ulogu na koncu su i opravdali slavivši s 2:1 u utakmici koja i nije ponudila naručito uzbudljiv fudbal, pogotovo u prvom dijelu.

Prvih 45 minuta proteklo je uglavnom u ispitivanju snaga i u izjednačenoj igri, da bi rasplet utakmice vidjeli tek u drugom dijelu. Već u 48. minuti Dost je iskoristio odbijenu loptu i lako je sproveo u praznu mrežu, a prednost od 1:0 bila je na snazi do 62. minute.

Tada je Sow odlično probio po desnoj strani i pronašao Silvu kojem nije bilo teško da pogodi mrežu domaćih. I kada se mislilo da će Eintracht slaviti s dva gola razlike, zaostatak je četiri minute prije kraja smanjio Ujah, što je, ispostavit će se, bilo sve što smo vidjeli od domaće momčadi.

Mladi reprezentativac BiH Marijan Ćavar nije bio ni na klupi Eintrachta, koji se nakon ovog trijumfa nalazi na sedmoj poziciji u Bundesligi, dok je Union na 14. mjestu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.