Čovjek s najviše nastupa

Slavljenička atmosfera u Torinu: Gianluigi Buffon je od danas vladar Serije A

Endin Čaušević

Juventus igra danas na svom terenu protiv SPAL-a utakmicu u okviru šestog kola italijanske Serije A.

Utakmica u Torinu igra se od 15 sati i sigurno će biti u centru pažnje jer će od prvog sudijskog zvižduka biti postavljen veliki rekord od strane Gianluigija Buffona.

Naime, Buffon se vratio u Juve samo zbog ovog rekorda jer je želio postati igrač s najviše utakmica u historiji Serije A. Ovaj rekord čuvao je dugo Paolo Maldini koji je odigrao 902 utakmice koliko trenutno na kontu ima i Buffon.

S obzirom da ga je Maurizio Sarri uvrstio u sastav od prve minute za Buffona će ovo dana s biti 903. utakmica u Seriji A čime će postati apsolutni rekorder.

Buffon je u Seriji A debitovao još 1995. godine u dresu Parme, a ovaj 47-godišnji golman danas ide u historiji.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.