Borac nadigrao Plave

Loše izdanje FK Željezničar u Banjaluci i težak poraz od FK Borac

Midhat Šljivak

Borac je u 12. kolu Premijer lige savladao Željezničar sa 3:0 i tako je sarajevskom timu nanio prvi poraz sezone.

Nijedan tim nije blistao u prvom poluvremenu, ali smo ipak vidjeli jedan gol i to u mreži gostiju.

Igrala se deveta minuta kada je bolji početak utakmice za domaće iskoristio Saša Kajkut koji zabija za 1:0 nakon fantastične asistencije Stojana Vranješa.

Željo je većim dijelom prvog poluvremena kontrolisao loptu. Pokušavali su nešto napraviti u fazi napada, ali sve je to bilo veoma jalovo i nije bilo pravog pokušaja prema golu domaćeg tima.

Sa druge strane nije ni Borac napravio previše, pa nije nikakvo čudo što onih velikih šansi nije bilo u ostatku prvog dijela nakon kojeg je domaći tim vodio sa 1:0.

Pokušao je Amar Osim sa određenim izmjenama promijeniti situaciju na terenu. Od prve minute nastavka ušao je Veselinović, a zatim je i Štilić dobio šansu umjesto Krpića.

Ipak, Željezničar je jako teško dolazio do prilika za postizanje gola. Napadi su izgledali nepovezani i jalovi i Lučić nije imao previše posla na golu domaćeg tima.

U 71. minuti Ermin Zec je imao šansu iz peterca, šutirao je preko gola, pa je uslijedio ponovo period igre u kojoj su gosti kontrolisali loptu, a domaći tim je čekao na kontre.

Dočekali su jednu šansu u 85. minuti i iskoristili je. Ponovo je Vranješ sjajno asistirao, rezervista Mirić je sam krenuo prema golu i pogodio je za 2:0 i potvrdu pobjede svog tima.

U nadoknadi meča Željo je primio i treći gol, a nakon prekida je Jovanović pogodio za konačnih 3:0.

Premijer liga BiH, 12. kolo:

Borac - Željezničar 3:0 (Kajkut 9', Mirić 85', Jovanović 90+1')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Borac: Lučić, Radulović, Jovanović, Kajkut, Crnov, Ćosić, Milutinović, Dujaković, Vranješ, Janičić, Ziljkić.

FK Željezničar: Erić, Stevanović, Pavić, Krpić, Ramović, Zec E., Alispahić, Sadiković, Bojo, Osmanković, Sipović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.