Juve bolji od Intera

Bonucci: Ovo je bila utakmica u kojoj smo uživali

E. Čaušević

Fudbaleri Juventusa sinoć su slavili u velikom derbiju protiv Intera na Meazzi sa 2:1.

Inter i Juventus su odigrali odličnan meč, a na kraju je prvak Italije napustio Meazzu sa tri boda. Odlučujući trenutak desio se sredinom drugog dijela kada je Gonzalo Higuain sjajno savladao Handanovića i donio svojoj ekipi pobjedu.

Nakon utakmice defanzivac gostujućeg tima Leonardo Bonucci izjavio je da je ovo bila utakmica u kojoj je uživao cijeli tim, te da se on konačno osjeća važnim u Juventusu nakon što se prije godinu dana vratio u klub iz Milana.

"Igrali smo sa dosta samo pouzdanja i discipline. Čuvali smo loptu i nismo izgledali loše kada je Inter napadao. Mislim da smo vidjeli odličan Juventus večeras, ali isto tako i dalje ima još mnogo prostora za napredak", rekao je Bonucci i dodao.

"Ovo je bila utakmica u kojoj smo uživali. Bilo je dosta pritiska i to je uvijek tako kada je derbi. Osjećam se zaista odlično. Nekako osjećam da ljudi ponovo vjeruju u mene, a moja dužnost je da dam maksimum i pomognem saigračima. Sada sam stariji i iskusniji i znam da moram biti i dosta odgovorniji".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.