Malo je trebalo Tomiću da pokaže klasu

NBA vijesti

Utah prati Tomića

Prema pisanju lokalnih medija u Salt Lake Cityju. skauti Utah Jazza su počeli ozbiljnije pratiti igre Ante Tomića nakon nekoliko blistavih partija u posljednje vrijeme.

Nakon utakmice protiv Barcelone, lokalni mediji bliski Jazzerima počeli su pisati kako Utah ima ozbiljne planove s bivšim centrom Zagreba.

Na NBA draftu 2008. godine, Ante Tomić je kao 44. izbor izabran od strane Utaha, ali ga je Utah ostavila u Evropi smatrajući da je još nedovoljno dobar za najjaču ligu svijeta.

Tomić je prije nešto više od mjesec dana iz Zagreba prešao u Real Madrid i od njega su u Realu očekivali da zablista naredne sezone, ali ih je Dubrovčanin preduhitrio i već u svojim prvim nastupima pokazao svoju klasu i iz startne petorke izbacio Darjusa Lavrinoviča.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.