Moukoko pogodio protiv Intera

Borussijino čudo od djeteta postalo najmlađi strijelac u historiji UEFA Youth lige

"Wunderkind" Borussije Dortmund Youssoufa Moukoko postao je najmlađi igrač kojem je pošlo za rukom upisati se u strijelce na jednom meču UEFA Youth lige (omladinske Lige prvaka).

UEFA Youth League je takmičenje za U19 timove, a mladi Moukoko je u trenutku postizanja gola (danas) imao 14 godina, 10 mjeseci i 29 dana.

Inače, Moukoko je rođen u Kamerunu, ali je već nastupao za U16 reprezentaciju Njemačke, a nedavno je i selektor A tima ove zemlje Joachim Low govorio o njemu. Ako se Moukoko nastavi razvijat ovim tempom ne bi čudilo da za nekoliko godina postane i član seniorske selekcije Njemačke.

Nastupajući za omladinske selekcije Borussije Dortmund Moukoko je već postigao 106 golova (ukupno 69 nastupa), a za U17 tim je debitovao sa svega 12 godina.

Danas je Moukoko pogodio u meču UEFA Youth lige protiv Intera. On je doveo svoj tim u vodstvo u osmoj minuti susreta, ali su omladinci Nerazzurra na kraju slavili ubjedljiv trijumf - 4:1.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.