Prijeti im izbacivanje iz lige

Pogledajte kome i koliko duguje NK Čelik

Disciplinska komisija Nogometnog saveza BiH donijela je odluku da današnji susret između Željezničara i Čelika neće biti odigran, a razlog su dugovanja zeničkog kluba.

Zeničani su imali rok do prošlog petka da izmire dugovanja ali ga nisu ispoštovali.

U toj Odluci koju je donijela Disciplinska komisija navodi se da je NK Čelik dužan isplatiti dugovanja prema sljedećim sadašnjim i bivšim uposlenicima i to:

- Treneru Asimu Hrnjiću - 4,322,00 KM

- Fudbaleru Aleksandru Majdancu - 6,800,00 KM

- Bivšem fudbaleru Tariku Adiloviću - 25,000,00 KM

- Bivšem fudbaleru Tinu Karamatiću - 10,000,00 KM

- Nogometnom klubu 'Vitez' iz Viteza za nogometaša Vedrana Vrhovca - 30,000,00 KM

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ukoliko zenički klub ne izmiri pomenuta dugovanja do sljedećeg petka bit će izbačen iz svih takmičarskih utakmica kada je u pitanju sezona 2019/20.

Podsjetimo, prvobitni rok je bio do prošlog petka, pa do brifinga pred današnju utakmicu. Klub to nije ispoštovao pa je meč protiv Željezničara odgođen i registrovan službenim rezultatom 3:0 za Plave.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.