Stojan Vranješ i saigrači u najboljoj formi

Jedini sa pet uzastopnih pobjeda

FK Borac u najboljoj formi

Adnan Beganović

U vikendu iza nas odigrani su susreti 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine nakon kojeg smo dobili i prvu ekipu sa pet uzastopnih pobjeda.

Radi se o povratniku u društvo najbolljih, banjolučkom Borcu koji je juče rezultatom 2:0 savladao Radnik iz Bijeljine.

Bila je to peta uzastopna pobjeda Borca po čemu je ovaj klub jedinstven u dosadašnjem dijelu sezone.

Pobjedničku seriju izabranici Branislava Krunića počeli su protiv Veleža kojeg su u Banjoj Luci savladli 3:1, a nakon Rođenih redom su padali Željezničar (3:0), Zvijezda (2:0), Tuzla City (2:0) i juče Radnik (2:0).

Ova sjajna serija "pogurala" je Borac na drugo mjesto prvenstvene tabele i zapravo potvrdila najave čelnih ljudi kluba iz Platonove o povratku u sami vrh bosanskohercegovačkog fudbala.

Vranješ i društvo već za vikend imat će priliku da na gostovanju kod Mladosti stignu do šest uzastopne pobjede te tako izjednače rekord Sarajeva iz prošle sezone s obzirom da je upravo aktuelni šampion jedina ekipa sa šest uzastopnih pobjeda u posljednje dvije sezone kada se Premijer liga igra trokružnim sistemom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Što se tiče aktuelne sezone, Radnik iz Bijeljnine imao je četiri uzastopna trijumfa, dok je recimo zanimljivo da aktuelni prvak i trenutni lider premijerligaške karavane FK Sarajevo nije imao neku veću pobjedničku seriju, odnosno izabranici Husrefa Musemića su u dva navrata imali po dvije uzastopne pobjede. No, zato su imali serije od po šest uzastopnih mečeva bez poraza.

Na kraju treba dodati i da je Željezničar imao seriju od 11 uzastopnih mečeva bez poraza, koju je prekinuo Borac, no izabranici Amara Osima imali su pobjedničku seriju koja je trajala tri meča.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.