Igrat će se na Nou Campu

Datum se od ranije zna, a danas je potvrđen i tačan termin El Clasica

Admin Čaušević

Španska La Liga donijela je definitivnu odluku o terminu prvog ovosezonskog El Clasica. 

Od ranije je poznato da će Barcelona i Real Madrid igrati 18. decembra na stadionu Nou Camp, a danas je odlučeno da se utakmica igra od 20 sati.

Susret se prvobitno trebao igrati 26. oktobra od 13 sati, ali je odgođen zbog velikih protesta širom Katalonije, posebice u Barceloni.

La Liga je pokušala prebaciti odigravanje na stadion Santiago Bernabeu, ali su oba kluba odbila taj prijedlog. Odbijen je prijedlog i da se utakmica igra 7. decembra.

Takmičarska komisija je na kraju kao datum odabrala 18. decembar. Špekulisalo se bi se i taj meč mogao igrati u dnevnom terminu, ali je danas stigla i zvanična potvrda da će susret biti odigran navečer.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.