Poraz koji će dugo pamtiti u redovima bh. premijerligaša

Neviđena blamaža FK Tuzla City u Osijeku

Samir Mlaćo

U prijateljskom susretu snage su odmjerili NK Osijek i bh. premijerligaš FK Tuzla City.

Završilo je čak 8:2 za domaće koji su bh. timu očitali pravu nogometnu lekciju i zadali nove muke pred nastavak prvenstva u Premijer ligi.

Domaći su poveli u trećoj minuti preko Kamenara, da bi od 20. do 28. minute domaći postigli tri pogotka i već nakon prvog pogotka ovjerili pobjedu. Mrežu Fejzića pogađali su Bočkaj, Špoljarić i Dugandžić sa 11 metara.

U 33. minuti pogađaju i Tuzlaci. Nakon kornera Sesara glavom pogađa Kojić i šalje loptu u lijevi ugao gola Osijeka.

Do kraja prvog dijela pogodak Hadžanovića, no pogodak je poništen na asistenciju VAR-a zbog igranja rukom Ubiparipa.

U nastavku otvoren meč, a Ramić u 65. smanjuje na 4:2. Asistent je bio Crnkić.

Nisu ni domaća stajali, pa Mance u 71. utrčava u šesnasnaesterac i pogađa. Osam minuta kasnije velika šansa za Špoljarića, Muminović brani, ali minut kasnije Špoljarić se ipak upisuje u listu strijelaca. Asistent je bio Marić.

Četiri minute prije kraja Špoljarić i Marić su zamijenili uloge, ovaj drugi pogađa i Tuzlaci su po sedmi put morali na centar.

Nije tu bio kraj golijadi. U 90. minuti Mance pogađa za nevjerovatnih 8:2. Mogli su do kraja Mance i Špoljarić dodatno povećati razliku, no ostalo je 8:2.

Prijateljski meč:

NK Osijek - FK Tuzla City 8:2

Malenica, Šorša, Lončar, Majstorović, Bočkaj, Mioč, Kamenar, Jugović, Špoljarić, Dugandžić i Mbakogu.

FK Tuzla City: Fejzić, Crnkić, Šarčević, Kojić, Kovčić, Terzić, Hasanović, Nukić, Ubiparip, Sesar i Hadžanović. Na klupi su bili: Muminović, Musić, Beganović, Zitouni, Karjašević, Ramić, Stjepanović, Burić, Hasanbegović i Mešinović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.