Remi u tuzlanskom derbiju

Baljić: Tužan sam, zaslužili smo pobjedu

Sloboda i Tuzla City podijelili su bodove na Tušnju u meču 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Iako odigran po izrazito teškom terenu, publika na Tušnju je mogla svjedočiti kvalitetnoj fudbalskoj predstavi koja je na kraju završena rezultatom 1:1.

Ovim rezultatom trener gostiju Elvir Baljić nije bio pretjerano zadovoljan.

"Tužan sam jer ovo nije realan rezultat. Mi smo igrali odlično, pogotovo u prvom poluvremenu u kojem smo stvorili niz prilika. Momcima se zahvaljujem na borbenošću, htjenju, ali to je fudbal... Nije se bilo lako vratiti na 1:0 po ovakvom terenu, bilo je i situacija u kojima smo mogli utakmicu preokrenuti u svoju korist i na kraju ubjedljivo slavili, mada, eto, nije ni bod loš", izjavio je Baljić nakon utakmice i dodao kako je njegov tim zaslužio pobjedu.

Naredno kolo za Tuzla City donosi duel sa Širokim Brijegom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Bit će to teška utakmica. Široki Brijeg je odličan tim, ali naš cilj je da ovaj prvi dio sezone privedemo kako treba i nadam se da ćemo pobijediti", poručio je trener Tuzla Cityja.

Gol za Tuzla City u današnjem meču postigao je Ubiparip, dok je za Slobodu pogodio Bekić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.