Mehadžić više nije član NK Jedinstvo

S. Grebović

Jedan od najstarijih aktivnih igrača nogometnog kluba Jedinstvo, Elvis Mehadžić zvani „Mačak“ od minule sedmice ne brani crveno – bijele boje. Naime, prema njegovim riječima Branislav Pekez, šef stručnog štaba ga je pozvao u službene prostorije te mu saopćio da  je navodno po odluci Upravnog odbora kluba nije više potreban klubu, te da ima odriješene ruke.

Kako ističe Mehadžić takvom je viješću bio iznenađen i povrijeđen. Nije mu poznato ko je donio tu odluku i ustrajan je u svojoj namjeri da sazna razloge takve odluke, koja je po njegovim navodima ne ispravna.
Inače, Mehadžić je svoju karijeru počeo u ekipi NK Prekounje, završetkom rata prešao je u Jedinstvo, te ostao u klubu sve do dana kada mu je saopćena ova iznenađujuća vijest.

Iako je imao mnogo prilika  da zaigra u mnogo poznatijim i bogatijim klubovima, ostao je vjeran crveno – bijelom dresu.

U vezi ovoga slučaja kontaktirali smo i drugu stranu, predsjednika NK Jedinstva, Edina Mulića koji nam je tom prilikom istakao da Upravni odbor nije donio odluku i svoj stav o slučaju Elvisa Mehadžića. Po njegovim navodima to je isključiva odluka trenere Pekeza koji je bio nezadovoljan Mehadžićevim zalaganjem na zelenom terenu i nekorektnim odnosom prema ekipi. Mulić je također naglasio da Uprava kluba stoji iza odluke trenera i da će podržati svaku njegovu odluku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.