Ponuda ima, ali 25-godišnjak ima i važeći ugovor sa Dobojlijama

Može li Mladost zadržati Fanima?

Samir Mlaćo

Iako su do prije par kola bili u veoma teškoj situaciji, gotovo bezizlaznoj, nogometaši Mladosti mnogo lakše odlaze na zimsku pauzu.

Dobojlije sada imaju 17 osvojenih bodova i nalaze se na devetom mjestu, te sigurno mogu biti zadovoljni.

Mensur Mušija, alfa i omega ovog kluba, će svakako morati pojačati igrački kadar ukoliko želi da se u Doboju kod Kaknja i naredne sezone igra Premijer liga, ali očekivati je da će biti i odlazaka.

Nekoliko igrača Mladosti privuklo je na sebe pažnju, a to se prije svega odnosi na 25-godišnjeg Engleza Matthiasa Fanima.

U 15 utakmica Fanimo je postigao četiri pogotka i dodao pet asistencija, te je tako ponio i epitet najboljeg strijelca tima.

Pojavile su se nezvanične informacije da su vodeći timovi bh. nogometa Sarajevo, Željezničar i  Zrinjski zainteresirani za usluge brzonogog nogometaša, no najveći problem u eventualnom transferu svakako će predstavljati to što Fanimo ima važeći ugovor sa Dobojlijama do ljeta 2021. godine.

Iz izvora bliskih nogometašu saznajemo da interesanata ima i ne baš mali broj iz inostranstva, ali da će sve na kraju biti odlučeno uz dogovor sa predsjednikom Mladosti Mensurom Mušijom.

Mladost bi u tom slučaju svakako dobila određeno obeštećenje, no sve će biti jasnije u narednom periodu.

Fanimo je nosio dres mladih selekcija Engleske, a u Mladost je stigao iz slovenske Drave u januaru ove godine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U Engleskoj je nastupao za West Ham U-18, U-21, Bishop's, Tranmere, Eastleigh, Margate...

Prema transfermartku njegova tržišna vrijednosti iznosi 300.000 eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.