Upisao se u listu strijelac protiv Čelika, te najavio mnogo bolje proljeće

Atajić opravdao očekivanja kada je to najpotrebnije

Samir Mlaćo

Važna tri boda upisala je Mladost u subotu protiv zeničkog Čelika (4:2).

Dobojlije su pružile kvalitetnu partiju, ponajbolju ove sezone i na zimsku pauzu odlaze sa devetog mjesta.

Ovaj meč posebno važan bio je za 26-godišnjeg Bahrudina Atajića, koji se upisao u listu strijelaca, ali i pružio kvalitetnu partiju, te pokazao zbog čega je kao veliko pojačanje stigao u elitni rang bh. nogometa.

Atajić je u Mladosti 'prošao' sve pozicije, samo nije bio golman, ali to mu nije smetalo. Kao pravi profesionalac uspješno je podnio sve, a njegov pogodak sa 11 metara za 2:2 dao je krila Dobojlijama da na kraju mogu do pobjede. I uspjeli su.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bio je to drugi pogodak nekadašnjeg mladog reprezentativca BiH ove sezone, te u Mladosti vjeruju da će na proljeće povećati svoj saldo i odvesti tim ka opstanku u ligi.

Atajić je u Mladost stigao iz Landskrone, a prethodno je nastupao za Žalgiris, SJK Seinajoki, te slavni Celtic.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.